3x een snelle tuinrenovatie

Naast alle dagelijkse bezigheden kan het gebeuren dat je weinig tijd overhoudt om je tuin bij te houden. Maar eigenlijk is er heel weinig nodig om van je tuin of balkon een mooie plek te maken om volop te kunnen genieten van het mooie weer. Zorg in ieder geval dat je het onkruid en ander vuil regelmatig verwijdert. Door middel van een paar simpele oplossingen geef jij je tuin of balkon vervolgens een compleet andere look.

Een nieuwe uitstraling

Met wat decoratie, geef jij binnen een mum van tijd al een compleet andere uitstraling aan je tuin. Maak hier dan ook volop gebruik van. Schaf een paar grote beelden aan, versier je tuin met lampjes en lantaarns of schaf een paar ornamenten aan. Wil je graag ook dieren laten genieten van jouw tuin? Hank dan wat vogelhuisjes en voederhuisjes op. Om de look helemaal compleet te maken, schaf je ook plaids en kussens aan in dezelfde sfeer voor je tuinmeubelen.

Vervang oude spullen

Als je tuin helemaal volstaat met oude en versleten spullen, oogt je tuin al gauw heel rommelig. Vervang daarom eens alle oude spullen voor iets nieuws. Kies bijvoorbeeld eens voor een luxe loungeset in plaats van die twee versleten houten stoeltjes met een wankelende tafel. Heb je niet het budget om deze spullen compleet nieuw te kopen? Ga dan eens shoppen bij een kringloopwinkel of kijk eens wat je eventueel gratis zou kunnen krijgen van familie of vrienden.

Een nieuw gazon

Net als de vloer in je woonruimte, is ook de bodembedekking van je tuin bepalend voor de sfeer. Veel mensen kiezen in dit geval voor een gazon. Grasmatten aanleggen is binnen no time gebeurd. Houd er wel rekening mee dat je wat tijd kwijt bent aan het onderhoud, zoals het maaien van het gras en regelmatig sproeien. Wil je zelf niet aan de gang met grasmatten? Of zie je het bijhorende onderhoud niet zo zitten? Dan is kunstgras laten leggen ook een optie. Zo geniet je van de voordelen van een grasveld, maar je hebt er nauwelijks omkijken naar. Daarnaast is kunstgras verkrijgbaar in verschillende kleuren. Leuk voor als je een speelveld wilt maken in je tuin of iets extra’s wilt toevoegen aan je terras.