De makkelijkste tuinplanten

Na een week werken, heb je tijdens het weekend ook nog genoeg te doen. Het huis moet even weer schoongemaakt worden, je moet boodschappen doen, je wilt tijd besteden met je gezin en ondertussen wil je ook dat je sociale leven niet instort. Door al deze bezigheden kan het onderhoud van je tuin er nogal bij inschieten. En planten hebben nou eenmaal onderhoud nodig om in leven te blijven. Gelukkig zijn er ook een aantal mooie tuinplanten waar je weinig aan hoeft te doen, maar toch een ideale versiering zijn voor je tuin.

Bladeren met mooie lijnen

Wil je graag een tuinplant die niet alleen een mooie aanvulling is voor je tuin, maar ook nog eens de groei van onkruid vermindert? Kies dan voor een varen. Deze plant heeft bladeren met mooie zichtbare lijnen en heeft niet per se altijd zonlicht nodig om te kunnen groeien. Een plekje in de schaduw is ook voldoende. De varen hoeft je geen extra voedingsstoffen te geven of steeds te snoeien, maar zorg wel dat de grond rondom deze tuinplant vochtig blijft. Er zijn verschillende soorten varens verkrijgbaar, zoals de dubbelloofvaren, tongvaren en de zachte naaldvaren. Uit de naam kan je opmaken hoe het blad van deze tuinplant eruitziet.

Verschillende tinten in je tuin

Vetplanten zijn niet alleen heel erg geschikt als ‘makkelijke’ plant voor in een woonruimte, maar ook kunnen ze prima overleven in de buitenlucht. Deze plantjes zijn zo sterk, dat ze bijvoorbeeld ook worden gebruikt als dakbedekking. Dit heet ook wel een sedumdak. Vetplanten kan je kopen in verschillende kleuren (van groen naar rozige kleuren), een leuke manier om kleur aan te brengen in jouw tuin. Om deze planten in leven te houden, hoef je niet constant water te geven. Vetplanten slaan als het ware het water op. Geef daarom de planten om de paar weken flink wat water en ze hebben alles wat ze nodig hebben.

paarse bloem

Paarse bloemen

Wil je graag een tuinplant met bloemen? Kies dan voor een ooievaarsbek, ook wel te vinden onder de naam geranium. De bloemen in paarsachtige tinten staan niet alleen mooi in je tuin, door de geur van de plant blijven muggen en slakken op een afstandje. Deze plant kan een tijd zonder water, maar om de bloemen mooi te houden is het verstandig om de grond zo vochtig mogelijk te houden. Als je dit blijft doen, zal je zien dat deze plant uitgroeit tot een mooie bodembedekker van jouw tuin.