Deze meubelen gebruik je zowel binnen als buiten

Meubilair aanschaffen voor je woning kost in totaal best wel wat. Om hierop te besparen kan je tweedehands meubelen aanschaffen of kijken wat er wordt aangeboden op bijvoorbeeld de plaatselijke weggeefhoek. Maar een andere oplossing is op zoek gaan naar multifunctionele meubelen. Bijvoorbeeld tafels en stoelen die je ook kan gebruiken als tuinmeubilair. Zo geef je ook nog eens een unieke sfeer aan jouw tuin.

Stevig hout

Heb je een eettafel van steigerhout? Gebruik deze dan ook als tafel voor in je tuin. Het heeft wel het nodige tilwerk nodig, maar als je in de zomer vaker in de tuin zit dan binnen heb je daar eerst even geen last van. Steigerhout kan wel tegen een stootje, helemaal als het voorzien is van een beschermend laagje zoals beits of lak. Daarom is deze tafel ook zeker geschikt om buiten neer te zetten. Zijn er tijdens het barbecueën vlekken op het hout gekomen en krijg je het niet weg met een doekje? Geen nood, schuur het hout lichtjes op en breng vervolgens een nieuw laagje lak aan.

Een zwevende stoel

Zit je na verloop van tijd niet heel erg lekker meer in je tuinstoel? Ga dan eens op zoek naar een andere variant. Een voorbeeld hiervan is de hangstoel. Het is hetzelfde als een hangmat, maar in dit geval zit je dus rechtop. Je hebt nu als het ware een zwevende stoel, waar je gewoon mee aan een tafel kunt zitten. Een complete hangstoel kan ook geleverd worden met een standaard. Zo verplaats je dit meubel eenvoudig van buiten naar binnen. Om te zorgen dat je genoeg zitruimte hebt voor alle gezinsleden, kan je ook een hangstoel aanschaffen voor meerdere personen.

Decoratie voor je tuin

Naast meubelen geven accessoires extra sfeer aan je tuin. In dit geval hoef je ook niet eerst naar de winkel om te gaan shoppen. Deze decoratie heb je namelijk al in huis. Pak bijvoorbeeld wat lichtsnoeren en hang deze bij het terras. Heb je in je huiskamer veel planten staan? Geef ze dan wat extra zonlicht en frisse lucht door ze buiten neer te zetten. En heb je veel last van muggen op het terras? Haal dan even de klamboe weg boven je bed en hang deze op het terras.