Waarom een zweefparasol een hele fijne investering is.

Zweefparasol Garden Impressions Hawaii 300x300 lichtgrijs

Nu de zomers steeds warmer worden, de zonkracht veelal toeneemt en er ook steeds meer bewustwording is van de schadelijke effecten van teveel zonlicht, is er ook steeds meer aandacht voor goede middelen om schaduw te creeren. Vanuit de horeca zijn de zweefparasols steeds meer overgewaaid naar onze eigen tuinen. Daarom vonden we het eens tijd worden een zweefparasol goed te testen en onze bevindingen met jullie te delen, om antwoord te geven op verschillende vragen zoals: ‘Werkt een zweefparasol veel beter om schaduw te creeren?’ Of: ‘Neemt een zweefparasol niet teveel ruimte in?’ Maar vooral ook: ‘Is een zweefparasol zijn investering wel waard?

Testlocatie van de zweefparasol.

We hebben een zweefparasol getest in een achtertuin pal op het zuiden in Haarlem, een tuin die midden in de zomer heel warm kan worden en door de bewoners is omschreven als bakoven in de volle zon. We hebben hiervoor de volgende zweefparasol getest, de Garden Impressions Hawaii 300×300 lichtgrijs met 90kg voet. Er is voor deze grootte gekozen omdat de zweefparasol het stuk tuin van deze woning wat niet kan worden bediend met door het aanwezige zonnescherm van schaduw te voorzien.

Zweefparasol Garden Impressions Hawaii 300x300 lichtgrijs
Garden Impressions Hawaii in werking

Het effect van de zweefparasol

Na een paar dagen gebruik was er een heel fijn effect al duidelijk merkbaar. Meer dan de helft van de tuin was ermee in de schaduw te krijgen en doordat deze zweefparasol op meerdere manieren te draaien naar jouw gewenste hoek, kun je maximale schaduw creeren. Dit was heel goed merkbaar door een lagere temperatuur in het deel wat hierdoor in de schaduw kwam.

Verder is deze zweefparasol, de Garden Impressions Hawaii, heel gemakkelijk in het gebruik bevonden door de makkelijke draaihendel langs de paal. Daarnaast kun je via het handvat de zweefparasol draaien naar elke gewenste hoek. Dit heb je wel nodig door de dag heen, zeker bij een tuin vol op het zuiden. Het draaien van de zon zorgt ervoor dat je op de heetste dagen van het jaar echt de schaduw wil houden, tenzij je houdt van meer dan tropische temperaturen natuurlijk.

Wanneer de zweefparasol niet in gebruik is, staat deze in een hoek van de tuin. Ook al neemt de voet wel wat ruimte in en is de stang van de zweefparasol best wel groot, in onze ogen is dit niet storend.

Garden Impressions Hawaii ingeklapt met beschermhoes
Garden Impressions Hawaii ingeklapt met beschermhoes

Aandachtspunten om rekening mee te houden:

  • Zorg voor voldoende gewicht in je voet. Bij twijfel, neem voor de zekerheid een zwaardere voet. Dit zorgt ervoor dat bij een onverwachte windvlaag niet plotsklaps je parasol gaat vliegen. Zeker bij een doek van ongeveer 9 vierkante meter zoals bij deze Garden Impressions Hawaii 300×300 kan er snel een aardige windkracht op komen te staan en heb je dan meer een zeil dan een parasol.
  • Koop een beschermhoes. Een klein minpuntje is wel dat er niet een standaard beschermhoes wordt meegeleverd. Deze kosten ongeveer 40 euro, maar zijn het geld dubbel en dwars waard. Je wil namelijk niet elke keer slepen met de zweefparasol, bij eentje van dit formaat is dat een aardige belasting voor bijvoorbeeld je rug.
  • Zet de parasolvoet idealiter op stenen. Vanwege de zwaarte van de parasolvoet wil je deze zo min mogelijk hoeven te verplaatsen. Daarnaast zorgt het gewicht ervoor dat deze lichtelijk in de grond kan wegzakken als je deze niet op stenen zet.
  • Oppervlakte wat in de schaduw moet komen. Wij hebben in dit geval gekozen voor de Garden Impressions van 300×300 cm. Deze zweefparasol kon ongeveer 15 vierkante meter van schaduw voorzien, in de testperiode van juli en augustus. Wil je een grotere oppervlakte van schaduw voorzien, koop dan een grotere zweefparasol.

Ons eindoordeel over deze zweefparasol

Specifiek over de Garden Impressions Hawaii 300×300 lichtgrijs zweefparasol kunnen we heel duidelijk zijn, deze is heel goed bevallen en deed precies wat deze moest doen, vrijwel de helft van de tuin van schaduw voorzien. Daarnaast was het bedieningsgemak heel fijn en konden we heel gemakkelijk de parasol bij stellen om ook in de avond schaduw te blijven houden.

Verder is een zweefparasol in het algemeen volgens ons echt een aanrader voor iedereen met bijvoorbeeld kleine kinderen, doordat de stang waar de parasol op rust, niet in het midden van de tuin komt te staan. Die staat hierdoor dus minder in de weg, waardoor de kinderen gemakkelijker blijven spelen in de schaduw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *