Voor veel mensen is de ouderwetse plastic tuinstoel met een zitkussen niet meer voldoende, zij willen meer luxe in hun tuin. Een grote bank, het liefst met dikke kussens, is de vervolgstap in het maximaal ontspannen in de tuin. Om met het hele gezin maximaal van de tuin en het zitten in de tuin te kunnen genieten, zijn loungesets ideaal.

Het is daarom niet voor niets dat loungesets enorm aan populariteit winnen. Loungesets bieden vaak maximaal comfort voor het hele gezin om in de tuin te kunnen zitten, ideaal voor de mooie warme dagen in het jaar. Ook al is het vaak geen kleine investering, de verhalen van menigeen is dat een loungeset dat dubbel en dwars waard is.

Wicker loungesets

Wicker loungesets zijn loungesets van wicker, een speciaal soort kunststofvezel. Omdat wicker loungesets gemakkelijk schoon te houden zijn en tegen de regen kunnen, zijn ze ideaal voor Nederlandse tuinen. Daarnaast kunnen ze ook tegen de zon en andere weersomstandigheden, ideaal voor iedereen die niet om de haverklap met zijn tuinmeubelen in de weer wil. Wicker loungesets zijn er in gevlochten wicker of geborsteld wicker, een verschil dat vooral op uiterlijk te zien is.

Steigerhouten loungesets

Voor de stoerdere en meer natuurlijke look in de tuin wordt soms ook gekozen naar steigerhouten loungesets. Steigerhouten loungesets zijn vaak goedkoper dan wicker loungesets, maar kunnen in combinatie met de juiste kussens wel dezelfde hoeveelheid comfort leveren. Mits goed gebeitst en goed behandeld kunnen deze tuinmeubelen ook tegen de vaak aanwezige Nederlandse regenbui. Wel zijn steigerhouten loungesets iets zwaarder dan wicker loungesets.

Omdat een loungeset natuurlijk een flinke investering is, helpen wij graag bij het uitzoeken van de juiste ervan, volgens jouw wensen en budget. Met ons handige prijsfilter vind iedereen makkelijk eentje binnen budget in onze winkel.

Meer weten over de laatste tuinmeubeltrends? Op zoek naar andere tuinmeubelen? Bekijk ook onze tuintafels, tuinstoelen, balkonsets en nog veel meer!

[products_by_category_mixed layout=”listing” orderby=”none” category=”loungesets”]