Voor veel tuinen en balkons kunnen tuinbanken een hele mooie toevoeging zijn. Met een tuinbank kan een tuin of balkon goed worden aangekleed en kunnen vele uren heel ontspannend worden besteed. Met de juiste kussens kan er goed in worden gehangen en is de ontspanning heel dichtbij.

De laatste jaren zie je ook dat bepaalde tuinbanken meer als decoratie zijn gaan dienen. Met de juiste objecten kan een tuinbank tot een waar kunstwerk worden verheven en worden er erg mooie plaatjes mee gemaakt.

Tuinbank in de herfst - Tuinmeubelendeal.nl

Houten tuinbanken

Tegenwoordig zijn houten tuinbalken erg populair. Houten tuinbanken kunnen, mits goed gebeitst, goed buiten blijven staan, ook tijdens regen en vorst. Vooral tuinbanken van teakhout of steigerhout doen het tegenwoordig erg goed. Het is dus vooral belangrijk goed te letten op het soort hout bij het uitzoeken van een tuinbank, dit kan het verschil maken tussen een duurzaam exemplaar die jaren meegaat zonder al te veel noodzakelijk onderhoud, of een tuinbank die weliswaar goedkoop lijkt, maar ondertussen heel veel onderhoudskosten met zich meebrengt.

Teakhouten tuinbanken

Een populaire soort hout voor tuinbanken is teakhout. Teakhout komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië en is al jaren erg populair voor allerlei toepassingen, zoals in de scheepsbouw, meubelmakerij en dus ook in tuinmeubelen en tuinbanken. Omdat teakhouten tuinbanken erg onderhoudsarm zijn, is teak een erg populair materiaal voor het maken van tuinbanken.

Steigerhouten tuinbanken

In de afgelopen jaren is steigerhout steeds populairder geworden als materiaal voor tuinbanken. Dit van oorsprong Scandinavisch vurenhout is oorspronkelijk veel gebruikt als loopplank voor steigers (vandaar dus de naam), waar vaak een cementachtige waas op het hout komt. Steigerhout is in vergelijking met teakhout veel goedkoper, maar heeft ook meer onderhoud nodig, vooral qua bescherming tegen vocht. Mits goed gebeitst en zonder al te veel knoesten, kunnen steigerhouten tuinbanken lang mee en kunnen ze een voordelige keuze zijn.

Of je nu teakhouten of steigerhouten tuinbanken zoekt, Tuinmeubelendeal.nl heeft van elke soort genoeg geselecteerd om ook jouw nieuwe tuinbank te kunnen presenteren. Met onze filteropties kun je gemakkelijk en snel jouw nieuwe tuinbank vinden volgens jouw precieze wensen. Wacht daarom niet langer, en start met zoeken in de winkel.

[products_by_category_mixed title=”Tuinbanken” layout=”listing” category=”tuinbanken”]